Letní filmový klub
17. července 2023 Naše články

Letní filmový klub

Promítání dokumentu Ženy za volantem začalo trochu dobrodružně.

Původně jsme připravili promítání na zahradě pod oblohou, která se nám však zatáhla a začalo pršet, takže jsme se přesunuli i s promítací technikou dovnitř do sálu a začali s malým zpožděním.


Na promítání zavítali i dva motorkáři, kteří si přivezli svá cestovní křesílka. Poprvé převážili svou účastí muži ženy. Všem se promítání moc líbilo a sledovali jsme příběhy s velkým zaujetím.


Závěrečná diskuse se příjemně protáhla. V diskusi jsme vedle krásné přírody oceňovali především odvahu protagonistek filmu, které se na tuto dobrodružnou cestu vydaly po škole s trochu naivními postoji, ale jasným cílem – zjistit, jak se žije ženám v Pamíru. Líbila se nám otevřenost a pestrost navštívených žen i příběhů, naděje kterou dokument končil: "I malé změny na lokální úrovni dokáží způsobit v našich životech velké věci".  Povídali jsme si o vlastních zkušenostech a zážitcích z cest. A shodli jsme se, že cestovatelská témata nás všechny zajímají a mohli bychom se k nim znovu sejít na nějaké besedě, dalším promítání.

Ing. Dana Kucharčíková DiS.

Ing. Dana Kucharčíková DiS.

vedoucí denního stacionáře
Tel.: 733 143 857 E-mail: Z.AxZcj7YbBxRb4WH-uk87j7cenCZ_29g