Masopustní setkání křesťanských žen
26. února 2024 Naše články

Masopustní setkání křesťanských žen

V úterý před popeleční středou jsme se v 19 hodin sešly v Komunitním centru Zahrada. O kom je řeč?  Přece o skupině křesťanských žen. Setkání míváme nepravidelně, většinou v adventu, na masopust a také v létě před prázdninami.

I když setkání bylo masopustní, obešly jsme se bez masek. Tentokrát byla zastoupena spíše starší generace. Snad proto, že ty mladší byly nemocné nebo měly nemocné děti. Na začátku všechny přivítala ředitelka Charity Vlašim Daniela Laloučková. Zodpověděla několik dotazů ohledně fungování charity, které měly ženy připravené. Bavily se o Tříkrálové sbírce, novém stacionáři pro seniory i dalších plánovaných akcích. Poté už následovala volná zábava a u ní nechybělo samozřejmě občerstvení. Místo klasických masopustních koblih byly na stole výborné donuty, koláče a minichlebíčky, dobrá káva, čaj či víno.

A proč taková setkání pořádáme? Sdílíme stejné hodnoty, navzájem se blíže poznáváme, a tak si rády povídáme o našich radostech i starostech. Protože, jak víte, sdílená starost je poloviční a sdílená radost je dvojnásobná. Těšíme se opět na setkání před prázdninami ve větším počtu.

ženy 4    ženy1    ženy2

Bc. Terezie Veletová

Bc. Terezie Veletová

sociální pracovník
Tel.: 734 165 062 E-mail: c.yo-~l7TmrBVj56LTprRb~lWoyk97c4Ys