Poděkování za účast na Tříkrálové sbírce 2012
17. ledna 2012 Naše články

Poděkování za účast na Tříkrálové sbírce 2012

Drazí přátelé, možná vás také mrzí, jak rychle pominula vánoční atmosféra klidu a pohody, kdy k sobě měli lidé blízko, a vystřídal ji běžný pracovní shon. O minulém víkendu jsme si navzájem dokázali, že v nás stále pocit radosti z narozeného Děťátka, ona blízkost a křesťanská ochota pomoci druhému v nouzi, přetrvává. V naší oblasti proběhl již dvanáctý ročník Tříkrálové sbírky...

Zúčastnilo se jí na 61 vedoucích a 112 dětí. Někteří vystihli to správné počasí a užili si sluníčka, druzí zažili déšť a také sníh. Všichni dobrovolně obětovali svůj čas a energii, aby podpořili sociální projekty Charity Česká republika a v rámci ní také projekty naší Farní charity Vlašim.

Také letos jejich psané požehnání K+M+B, Kristus ať tomu domu žehná, označilo příbytky našich početných dárců.  Při přípravě sbírky jsme nepředpokládali, že by se mohlo vybrat více než loni. Náklady na provoz domácností se zvyšují. Média nás ubezpečují, že lépe už bylo. Možná právě proto, že si lidé uvědomují, jak málo stačí k tomu, aby se člověk sám ocitl v těžkostech, je letošní částka vyšší. Vyšší o více jak patnáct tisíc korun. Celková částka, kterou dobrovolníci vykoledovali v naší oblasti, činí 366 112 Kč. Děkujeme všem dárcům za tak štědrý dar. Děkujeme také všem koledníkům. Víme, že bez nich a jejich pomoci bychom sami nezmohli nic.

Ještě jednou děkuji svým jménem, ale i jménem naší hlavní koordinátorky, paní Slunečkové, z celého srdce všem zúčastněným.

Za Farní charitu Vlašim
Daniela Laloučková