5. ročník Výtvarné soutěže Tříkrálové pomáhání - porota to ani tentokrát neměla lehké
1. února 2019 Naše články

5. ročník Výtvarné soutěže Tříkrálové pomáhání - porota to ani tentokrát neměla lehké

Děkujeme všem, kteří nakreslili a poslali nebo přinesli své výtvarné dílo do 5. ročníku výtvarné soutěže Tříkrálové pomáhání 2019 – tentokrát na téma: Jak se bude pomáhat v komunitním centru? Přes poměrně dost složité zadání, kdy mnozí lidé ani netuší co je komunitní centrum, se sešlo 129 obrázků. Všechny si je můžete prohlédnout osobně od 12. do 21. 2. 2019 v rámci Výtvarné výstavy Tříkrálové pomáhání 2019 v Kulturním domě Blaník nebo kdykoli na webových stránkách http://vlasim.charita.cz/.

IMG_8962

Tříčlenná odborná porota ve složení:

  • Naďa Ryšánková (grafička a výtvarnice),

  • Anna Kucharčíková (výtvarnice a arteterapeutka)

  • Vít Švajcr (fotograf)

si lámala nad tak těžkým úkolem, jakým bylo vybrat v každé ze čtyř kategorií 3 nejlepší / nejzajímavější výtvarná díla dlouho hlavu, protože úžasných výtvorů se sešlo vskutku hodně. Nakonec kromě 3 výherců v každé kategorii udělila porota ještě několik čestných uznání.

Přesné pořadí se ocenění dozví až v sobotu 16. 2. 2019 od 15 hod. v Kulturním domě Blaník ve Vlašimi na Benefičním koncertě Děkujeme Vám 2019, kde budou odměněni věcnými cenami. Některá výtvarná díla budou jednou možná zdobit budoucí komunitní centrum Farní charity Vlašim. Výtěžek koncertu půjde na vybudování komunitního centra FCH Vlašim.

Těší nás zájem účastníků a zapojení se do soutěže. Kromě prací z našeho okolí (Podblanicka, Benešovska a Posázaví), přišlo mnoho prací také z dalších koutů České republiky. Zvláštní dík patří všem zapojeným: MŠ, ZŠ, ZUŠ a jejich učitelům, vychovatelům, rodičům, kteří se s dětmi o možnostech pomáhání baví a tímto směrem je vedou.

Za FCH Vlašim, D. K.

DMS