Postní aktivita „Vstaneš taky?“
26. února 2024 Naše články

Postní aktivita „Vstaneš taky?“

V postní době máme možnost zamyslet se nad sebou, nad svým životem.  Hledat a proměnit v sobě své lepší já. Můžeme přemýšlet o našem chování k lidem ve svém okolí… 

Charita Vlašim se zapojila do postní aktivity farnosti Vlašim „Vstaneš taky?“ S blížícími se Velikonocemi vznikl ve farnosti Vlašim projekt, který je otevřený úplně pro každého, kdo chce alespoň drobně restartovat svůj život a pomoct druhým. Projekt je rozdělen do třech kroků, které nás provedou celým postním obdobím a budou postupně odhaleny na stránkách farnosti a sociálních sítích Charity Vlašim.

18. února začal první krok postní výzvy - UKLIĎ! Při domácím úklidu můžete narazit na věci, které už nevyužijete, ale někomu jinému mohou ještě posloužit nebo pomoci. Sbíráme tyto konkrétní věci - vosk z použitých svíček, víčka od PET lahví, staré mobily, berle a invalidní vozíky. Krabice na jednotlivé předměty najdete u vchodu do kostela sv. Jiljí ve Vlašimi v časech bohoslužeb a také v Komunitním centru Zahrada v Tovární ulici.

Po čtrnácti dnech bude probíhat druhý krok postní výzvy - VYTVOŘ! Dobrovolníci mohou uháčkovat chobotničky pro nedonošené děti nebo vyrobit drobnosti na „Velikonoční dobročinný jarmark pro Charitu“, který se uskuteční v sobotu 23. 3. 2024 a termínově spadá do závěrečného období v duchu poslední aktivity ROZDĚL SE!

nadoby v Charite

Ing. Jana Zelená

Tel.: 733 136 867 E-mail: g.yo4Z2bWgnjGK7%WkvDRfb7%bzhTj