Potravinová sbírka ve Vlašimi
5. května 2021 Naše články

Potravinová sbírka ve Vlašimi

I v letošním roce se Charita Vlašim tradičně zapojila do jarní Sbírky potravin, která se konala 24. dubna 2021 od 8:00 do 18:00 hodin ve více než osmi stech prodejnách po celé České republice.

Sbírku organizuje Česká federace potravinových bank ve spolupráci s Charitou ČR, Nadějí, Armádou Spásy, Slezskou Diakonií a obchodními řetězci. Je to příležitost, jak může jednotlivec darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží a může se tak přidat k potravinovým bankám, prodejcům a výrobcům potravin, kteří tímto podporují potřebné během celého roku.  Vzhledem k epidemiologické situaci se Sbírka realizovala za pomoci mimořádných opatřeních. To znamenalo maximálně dvoučlenné dobrovolnické týmy, používání ochranných pomůcek a dodržování rozestupů. Děkujeme všem, kteří se zúčastnili organizace Sbírky a především dárcům, kteří prokázali solidaritu a darovali po celé ČR celkem 318 tun zboží.

Charita Vlašim se zapojila do Sbírky na prodejně Tesco Vlašim. Zde se vybralo 498 kg trvanlivých potravin a drogistického zboží. Vybrané zboží zůstává pro potřebné na Charitě. Již přes rok trvá koronavirová krize, která působí nárůst lidí, kteří se ocitli a ocitají v těžké životní situaci. Účastníme se Sbírky potravin, abychom mohli pomáhat lidem, kteří to potřebují. Tímto chceme dát vědět všem, které tato pandemická situace připravila o jejich jistoty, aby přišli a nebáli se nás oslovit.

Ještě jednou moc děkujeme všem dárcům, kterým není lhostejný osud lidí ohrožených chudobou, nebo sociálním vyloučením, za jejich ochotu a vstřícnost, dobrovolníkům a všem, kteří se podíleli na organizaci celé akce.

sbírka 5   sbírka 6   sbírka 8

Yveta Macháčková