Sbírka potravin ve Vlašimi
25. listopadu 2020 Naše články

Sbírka potravin ve Vlašimi

V sobotu 21. listopadu 2020 proběhla Sbírka potravin v celé České republice. I u nás ve Vlašimi probíhala sbírka na prodejně Tesco, kde zaměstnanci Tesca, dobrovolníci a zaměstnanci Charity Vlašim organizovali a zajišťovali hladký průběh celé akce.

Vzhledem k epidemiologické situaci probíhala Sbírka potravin jinak než v minulých letech. Museli jsme se přizpůsobit všem platným vládním nařízením. V jednu chvíli mohli být na prodejně pouze dva dobrovolníci, kteří používali roušky, rukavice, dodržovali požadované rozestupy a potraviny pouze vybírali do připraveného nákupního košíku.

I přes tato omezení se vybralo 1119 kg potravin a 78 kg drogerie. Lidé byli velmi ochotní a štědří. Někteří dárci neměli dost času, proto věnovali finanční prostředky, za které se potřebné potraviny nakoupily. Jiní zase sami nakoupili plný nákupní vozík a celý ho předali organizátorům sbírky.

Moc děkujeme všem štědrým dárcům, kteří podpořili Sbírku potravin a všem, kteří se podíleli na organizaci sbírky a věnovali svůj čas pro dobrou věc. Jako každý rok jste nám pomohli pomáhat! Darované potraviny a drogerie budou distribuovány potřebným, kterých v této nelehké době přibývá. Především osamělým seniorům a maminkám samoživitelkám.

sbírka potravin 3sbírka potravin 2

Yveta Macháčková