Univerzita třetího věku
9. listopadu 2020 Naše články

Univerzita třetího věku

Jste v důchodovém věku a chcete stále zůstat aktivní? V tom případě neváhejte i u nás se můžete vzdělávat. Spolupracujeme s Matematicko-fyzikální fakultou Univerzity Karlovy.

Univerzita třetího věku (U3V) je specifickým programem celoživotního vzdělávání zájmově orientovaným. Základním posláním U3V je otevření univerzitních zdrojů poznatků, vědomostí a dovedností osobám v postproduktivním věku a mezigenerační učení. Cílem těchto programů je poskytnout seniorům možnost, aby se kvalifikovaně a na univerzitní úrovni mohli systematicky seznamovat s nejnovějšími poznatky v oblasti vědy, historie, politiky, kultury apod. Důvod ke studiu v tomto věku spočívá především v radosti ze vzdělávání a ve snaze udržet si duševní svěžest.

Program celoživotního vzdělávání Univerzita třetího věku je zpravidla určen zájemcům, kteří dosáhli důchodového věku a mají střední vzdělání s maturitní zkouškou. Absolventům programu U3V vydá Univerzita Karlova osvědčení, jehož předání probíhá zpravidla v Karolinu. Výši úplaty stanovuje děkan fakulty, která uskutečňuje program U3V.

Bc. Terezie Veletová

sociální pracovník