Zavítejte do Dobromysli
1. července 2023 Naše články

Zavítejte do Dobromysli

Co je nového v Dobromysli?  

Navázali jsme spolupráci s dalšími výrobci z Vlašimi a okolí, kteří dělají   s láskou, co je baví. Sezónní výrobky vystřídaly v Dobromysli ručně vyráběné produkty denní potřeby - keramické hrnky, mističky, textilní košíky, polštářky, oblečení, kožené peněženky, pásky, klíčenky, papírová přání a další.  Velkou změnu přinesl platební terminál a možnost hradit vybrané zboží kartou. Děkujeme za Vaše nákupy, díky kterým můžeme fungovat.   

Těšíme se na Vaši návštěvu od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00 hodin.

dob1     dob2      dob 3

 

V Komunitním centru Zahrada vznikl nový obchůdek Dobromysl

Dobromysl vznikla jako dobrý úmysl, jak pomáhat lokálně:

  • lidem, kteří něco ve Vlašimi a okolí vyrábí a řeší, kde své výrobky prodat a
  • lidem, kteří nemohou najít pracovní uplatnění na zkrácený pracovní úvazek kvůli svým zdravotním omezením.

Dobromysl je otevřená od pondělí do pátku v čase 8:00 - 16:00 hodin v Komunitním centru Zahrada na adrese Tovární 2042, Vlašim.

Její provoz od 3. dubna 2023 zajišťují lidé se ZTP či v invalidním důchodu zaměstnaní na zkrácený pracovní úvazek v sociální firmě  Vlašimská charitní s.r.o.

Zároveň se nám tak podařilo vyřešit situaci ohledně vstupu do Komunitního centra Zahrada, kdy jsme se rozhodli, že chceme být ještě více otevření veřejnosti. Denně k nám přichází mnoho lidí - jen tak se na něco zeptat, zkonzultovat svůj problém, na domluvenou schůzku nebo na probíhající aktivity. Často příchozí nevědí, na koho mají zazvonit, proto vznikla potřeba recepce, jejíž provoz budou zajišťovat pracovníci v Dobromysli.

V Dobromysli zakoupíte ručně vyráběné výrobky + další výrobky, které se dosud ve Vlašimi koupit nedaly např. křestní svíce a roušky, růžence, kříže či kadidlo. Prodejní ceny v Dobromysli se skládají z nákupní ceny výrobků a 20 % příspěvku na úhradu provozních nákladů. Naše ceny jsou shodné s e-shopovými cenami výrobců, tak aby se nákup v Dobromysli vyplatil také nakupujícím, kteří nemusí hradit dopravné.

Věříme, že Dobromysl bude přinášet radost všem příchozím, zaměstnancům sociální firmy, výrobcům, kteří věnovali své výrobky nebo je poskytli do komise Charitě Vlašim. Předem moc děkujeme za Vaši podporu i nákupy a těšíme se na viděnou v Dobromysli.

dobro1     dobro 2     dobro3     dobro 4     dobro 5

Kristýna Holadová

Tel.: 733 136 931 E-mail: 3hykU~l7TdEs9dofW7c-T65j4mnF2Zia85pJ