Završení sezóny ve Folkovém klubu
9. května 2022 Naše články

Završení sezóny ve Folkovém klubu

Letošní koncerty ve Folkovém klubu probíhaly od listopadu do dubna a byly orámovány třemi osobnostmi tohoto žánru. 

Jiřího Dědečka, který vystoupil v listopadu, není třeba mnoha lidem představovat. Ani jméno lednového hosta, Pavlíny Jíšové, nezní zasvěceným nikterak cizé. A co teprve příjezd Ireny Budweiserové!

Do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli sál KC Zahrada „nepraskne ve švech“. Nakonec nepraskl, ale plný sál mohl obdivovat jednu z našich nejvýraznějších zpěvaček uplynulých desetiletí. Známe ji z jejího 30letého působení ve Spirituál kvintetu, který jí byl ale už těsný. Proto poslední desetiletí účinkuje hlavně sólově nebo s malou doprovodnou skupinou.

Ve Vlašimi zazpívala za doprovodu Jakuba Raka, jednoho z nejlepších evropských kytaristů v tomto žánru. Její repertoár nadchl - čeština, angličtina, jedna píseň ve starém španělském jazyce, blues, folk, šanson, spirituály, gospely. To vše v technicky i výrazově vynikajícím podání zpěvačky. Může takováto muzikantka ještě překvapit? Nás překvapila svým moderováním, historkami a mluveným slovem, částečně připraveným, ale často brilantně improvizovaným. Kam se hrabou různí baviči, stand-up komici či partičky…

Těšíme se na podzimní koncerty ve Folkovém klubu. Podrobnosti jednotlivých vystoupení se dolaďují a budou včas zveřejněné.

Budweiserová 2a     Budweiserová 1a     Budweiserová 3a

ThMgr. Ing. Jiří Foller

sociální pracovník sociálně-aktivizační služby
E-mail: 1hyvVb2b4kvjGK7%WkvDRfb7%bzhTj