Materiální pomoc

Charitní „obchůdek“ Vlašim

Místo: Charitní „obchůdek“ Vlašim - místo vzájemné materiální pomoci, Komunitní centrum Zahrada, Tovární 2042, Vlašim

Otevřeno Po-Pá, 8:30-16:30 hodin

Charitní „obchůdek“ Benešov

Místo: Charitní „obchůdek“ Benešov - místo vzájemné materiální pomoci, Dukelská 2192 (naproti Černému koni), Benešov

Otevřeno Po-Pá, 9:00-17:00 hodin

Bližší informace: tel.: 733 676 737- Mgr. Iva Doubková (vedoucí)

Větší část šatstva (především rukavice, ponožky, šály, dětské oblečení, povlečení, ručníky atd.) zůstává v našich místech vzájemné materiální pomoci a je poskytována na základě sociálního šetření potřebným v Charitních "obchůdcích" nebo nabízena za velmi příznivé "ceny" komukoli, kdo o ně projeví zájem. Výtěžek darů jde na úhradu nezbytných nákladů a předem vyhlášený charitní účel, vše je pravidelně zveřejňované v místech vzájemné materiální pomoci i na těchto stránkách. Potraviny jsou poskytovány zdarma pouze potřebným na základě sociálního šetření a vystavené Karty materiální pomoci.

Dioptrické brýle jsou odváženy do Prahy, předávány do projektu misijních farářů, kde jsou přeměřovány a odesílány do Afriky. Poškozené a jinak znehodnocené ošacení je odkupováno a odváženo firmou Dimatex.

Věci, které rádi přijmeme:

• dámské, pánské a dětské oblečení
  • lůžkoviny, ručníky, utěrky, látky
  • kožené věci (bundy, kabelky, peněženky, pásky)
  • záclony různých rozměrů, deky, peřiny, spací pytle
  • hračky, hry, školní potřeby, knihy, jízdní kola, kočárky
  • věci do domácnosti (skleničky, talíře, hrnce), kufry
  • nové boty
  • i poškozené věci z bavlny
  • trvanlivé potraviny (nenačaté)
  • malé funkční spotřebiče (žehličku, lux, kávovar, topinkovač, varnou konvici apod.)

Věci, které brát z provozních důvodů nemůžeme:

• vše, co je mokré nebo zatuchlé
  • rozbité elektrospotřebiče

Co můžete vyfotit a nabídnout spolu se svým kontaktem "za odvoz":

• velké elektrospotřebiče (pračku, lednici, televizor, sporák, počítač)
  • koberec, matraci, veškerý nábytek (skříně, stoly, židle, postele, šicí stroje), lampy, lustry atd.

Co se děje s penězi, které vyděláme? Prostředky, které nám zůstanou po uhrazení nezbytných nákladů (jako je nájem, elektřina, voda, mzdové náklady, ...), využíváme na nákup nejrůznějších pomůcek a dofinancování poskytovaných sociálních a zdravotních služeb. Jsme moc rádi, že část mzdových nákladů můžeme hradit z prostředků poskytnutých Úřadem práce na Veřejně prospěšná pracovní místa, které jsme v místech vzájemné materiální pomoci vytvořili.

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.

Těšíme se na spolupráci s Vámi a předem děkujeme všem dárcům, dobrovolníkům a nakupujícím!

Děkujeme za podporu také značkovému internetovému seconhandu www.brumla.cz v Benešově, který nás pravidelně podporuje darováním převážně dětského značkového oblečení. Jezdíme k nim 2x měsíčně zhruba pro 10 velkých pytlů.